Glazen Huis Metameer Edition 2017

Van maandag 11 december t/m vrijdag 22 december komen we met Metameer jenaplan Boxmeer in actie. We hebben ons eigen Glazen Huis, er zullen tijdens de pauze en na schooltijd acties zijn, er wordt muziek gedraaid en we hopen dat iedereen zich inzet om een mooi bedrag op te halen voor onze goede doelen. Hieronder is meer informatie te vinden over de goede doelen.

Glazen Huis Metameer Edition - Sint Maarten
We hebben besloten om geld in te zamelen voor een school op Sint Maarten, het Milton Peters College. Een oud-collega (Wim de Visser) van Metameer is directeur van deze school en daarnaast hebben we na de verwoestende orkaan een leerling van deze school opgevangen. Het ingezamelde geld gaat direct naar deze school. Tijdens de mentorlessen en lob-lessen in de komende weken voor kerst verdiepen de leerlingen zich samen met hun mentor in een aantal maatschappelijke thema's. Zo bereiden ze zich voor op de praktische invulling van hun actie.

   Foto: Ministerie van Defensie

 Foto: Anke Hoopman                                     Foto: Ministerie van Defensie


Jaarlaag 1
De leerlingen van JN1 doen mee aan het programma 'Schoenmaatjes' van Edukans. Ze vullen schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor kinderen in arme landen.

Jaarlaag 2
In de tweede klassen bepalen de leerlingen samen met hun mentor een doel of stichting die ze op een praktische of fysieke manier gezamenlijk kunnen ondersteunen. Het is de bedoeling dat er een doel uitgekozen wordt waar de klas een connectie mee heeft.

Jaarlaag 3
De LOB-lessen in deze actieweek staan in het teken van drie goede doelen. Het gaat om Stichting Wensambulance Noord-Brabant, Stichting Lotta en het schoolfonds 'de Doorslag'. Ze sluiten de actie af met de Serious Night op donderdagavond 21 december van 20.00 uur tot vrijdagochtend 07.00 uur. Het toegangsbewijs voor deze Serious Night is € 60,- per tweetal (dit bedrag is gekozen vanwege het 60-jarig bestaan van Metameer). De leerlingen mogen zelf bepalen aan welk hierboven genoemd goed doel zij het ingezamelde geld willen doneren.

Jaarlaag 4
De leerlingen uit de 4e klassen hebben geen eigen actie en doen dus enkel mee met de gezamenlijke actie voor het Milton Peters College op Sint Maarten.

   

Wat kunnen wij doen?
Er zijn de afgelopen jaren diverse leuke en originele acties georganiseerd om geld bij elkaar te krijgen. Voor Serious Request en voor goede doelen in de regio. Ook dit jaar hopen we dat iedereen weer op verschillende manieren iets bij zal dragen.

Hieronder een paar voorbeelden:

 • Er zijn potjes neergezet bij het werk van vaders en moeders.
 • Er zijn heel veel lege flessen opgehaald en ingeleverd voor statiegeld.
 • Leerlingen zijn te voet naar school gegaan. (van Cuijk naar Boxmeer!)
 • Vele, vele rollen wc-papier zijn verkocht.
 • Er zijn leerlingen die koekjes, cakejes, appelflappen en allerlei lekkers gebakken hebben.
 • Leerlingen hebben auto’s gewassen.
 • Er zijn muziek- en dansoptredens geweest in het centrum van Cuijk, Boxmeer en Nijmegen.
 • Er is tegen dubbel uurtarief opgepast op zusjes, broertjes en buurkinderen.
 • Leerlingen hebben een sponsorloop gelopen in de gymzaal.
 • Leerlingen hebben vele baantjes gezwommen en lieten zich voor elk baantje sponsoren.
 • Eén leerling (een jongen!) heeft een dag in een panty op school gelopen.
 • Twee docenten hebben hun hoofd kaal laten scheren voor €1000,-.
 • Leerlingen hebben tegen betaling boodschappen gehaald, honden uitgelaten, sneeuw geruimd, schoongemaakt en allerlei andere klusjes gedaan.
Waarom doen we dit?
Wij vinden het heel belangrijk om je in te zetten voor een ander! Om eens iets verder kijken dan je eigen vierkante meter en écht iets doen waar je een ander mee kunt helpen. We leven in een maatschappij waarin eigen belang steeds meer voorop lijkt te staan. Daarom is deze actie een prachtige gelegenheid om te laten zien dat we echt iets voor een ander willen betekenen.

We hopen op een geweldige actieweek, waarin betrokkenheid, saamhorigheid en plezier voorop staan!